Breedbandverbindingen

Onder Breedbandverbindingen verstaat EtherkineticS glasvezel- & Ethernet verbindingen die vele malen sneller zijn dan bijvoorbeeld een xDSL aansluiting.

Glasvezelverbindingen kunnen worden onderverdeeld in Dark Fiber, ook wel onbelichte glasvezels genoemd en capaciteit, glasvezels waar al wel licht op is gezet. Ter verduidelijking noemen wij dit laag 1 en laag 2.

Een Dark Fiber verbinding (laag 1) is te gebruiken tussen bijvoorbeeld 2 vestigingen van een bedrijf of instelling, of een bedrijf of instelling en een datacenter waar ICT apparatuur centraal staat. Het grote voordeel van Dark Fiber is dat u zelf de bandbreedte (snelheid) bepaald waarmee u digitaal wilt communiceren.

Capaciteit (laag 2), glasvezels waar al licht op is gezet, kan een goede en qua kosten, laagdrempelige oplossing zijn, maar hierin bent u afhankelijk van uw leverancier. Uw leverancier bepaald de snelheid en daarmee ook de prijs die u voor de beschikbare capaciteit moet betalen.

Het afwegen van 1 van de hierboven genoemde mogelijkheden is in veel gevallen een kwestie van budget, (bandbreedte)behoefte, kwaliteit en afstand.